Inget mutåtal efter Holmens jakter

Norrköping (JJ) Mututredningen kring Holmenkoncernens representationsjakter, där bland annat förre finansministern Anders Borg och finansmannen Fredrik Lundberg var misstänkta, läggs ner.

Det handlar om jakt i skogsbolaget Holmens regi. Anders Borg betalade själv, när han var finansminister ett mycket lägre pris än marknadsvärdet, för att vara med på jakten.

Enligt chefsåklagaren Alf Johansson kan man inte bevisa att förmånerna var olämpliga och därmed kan man inte styrka brott.

– Det är givetvis mycket positivt att förundersökningen läggs ned. Vi lägger nu det här bakom oss och blickar med tillförsikt framåt, säger Henrik Sjölund, koncernchef i Holmen, till P4 Östergötland.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser