Inget hopp för fjälljägare

Stockholm (JJ) Statsminister Fredrik Reinfeldt gav inte fjälljägarna något större hopp om förändringar av reglerna för jakten på statens marker.

Under en utfrågning i riksdagen hävdade Reinfeldt att han inte ville veta av att någon begränsad grupp skulle ges ensamrätt före någon annan. Han sa även att han hade det största förtroende för jägarna som han funnit vara mycket ansvarsfulla och att hans uppfattning var att även utländska jägare är ansvarsfulla.Reinfeldt menade även att när Sverige upplåter jaktmöjligheter till andra EU-länders jägare så kommer det innebära möjligheter för svenska jägare att enklare komma över jakt i utlandet.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser