Inget åtal för Pessinkivargen

Pajala (JJ) Det blir inget åtal mot dem som misstänks för att ha dödat en varg i Pessinkiområdet i trakterna av Pajala förra vintern.

Åklagaren kunde inte binda någon av de misstänkta vid brottet. Beslutet om att inte väcka åtal kom efter att Statens Kriminaltekniska Laboratorium varken hittat vargblod eller hår på kläder eller skoterkälkar.
Någon död varg har inte heller påträffats i området. Av de fyra misstänkta är en fortfarande misstänkt för jaktbrott eftersom han transporterade ett klass ett vapen på skotern utan att ha ett giltigt tillstånd.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser