Ingen vargjakt i Sjösveden

Bollnäs (JJ) I slutet av förra året dödades under en dryg månad tre hundar av vargar i närheten av Sjösvedenreviret. Trots det har länsstyrelsen i Gävleborg avslagit två ansökningar om skyddsjakt.

– Utifrån vargars normala beteende kan man säga att det inte går att undvika att någon enstaka hund kan råka illa ut, säger Joel Isensköld, som är chef på länsstyrelsens natur- och viltenhet.

– I två av fallen har angreppen inträffat i revirets ytterkant och det är stor sannolikhet att det är vargar från angränsande revir (Björnåsenreviret eller Lingboreviret) som ligger bakom angreppen, säger Joel Isensköld, till tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser