Ingen skyddsjakt på varg vid Idre nya sameby

IDRE(JJ). Det blir ingen skyddsjakt på den varg som finns i området kring Idre nya sameby. Samebyn menar att den innebär stora problem för renskötseln i området. Men länsstyrelsen säger nej till samebyns ansökan om skyddsjakt då man anser att kriterierna för skyddsjakt inte är uppfyllda.

Länsstyrelsen menar att det inte har kommit in några rapporter om skador som orsakats av varg i det aktuella området – eller några uppgifter om att varg ska ha stört ren i området.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.
 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser