Ingen skyddsjakt på varg i Åmot

OCKELBO(JJ). Länsstyrelsen beslutade i går att avslå en ansökan om skyddsjakt på en varg i Åmot. Det var en privatperson som skickat in ansökan då en varg setts i området flera gånger och dessutom har flera katter försvunnit.

Flera boende i området känner sig otrygga på grund av vargen. Men länsstyrelsen menar att det inte finns stöd i lagstiftningen för att bevilja skyddsjakt på vargen. Dessutom pekar man på att det inte gjorts försök med andra åtgärder för att få bort vargen från området.
 
Länsstyrelsen ska kontrollera området med hund för att se att det inte finns något kadaver, eller något annat, i skogen som lockar dit vargen.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser