Ingen skyddsjakt på varg – avslag för tredje gången

Malmö (JJ) LRF Skåne har för tredje gången fått avslag på sin skyddsjaktsansökan på den varg som rivit tamdjur i Vittsjötrakten.

LRF Skåne kom i fredags in med en begäran om skyddsjakt på en varg i Vittsjötrakten i norra Skåne. Det är den tredje begäran om skyddsjakt i samma ärende.

Länsstyrelsen Skåne har idag efter en samlad bedömning kommit  fram till att samtliga kriterier för att bevilja skyddsjakt ännu inte är uppfyllda och att ansökan ska avslås.

Länsstyrelsen kommer dock att ompröva sitt beslut om ytterligare angrepp sker i området.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser