Ingen skyddsjakt på närgångna vargar

Arvika (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län meddelar nu att de inte beviljar ansökan om skyddsjakt på närgångna vargar i Glaskogenreviret.

Under hösten och vintern har flera boende i Glaskogenreviret utanför Arvika upplevt vargarna där som närgångna och respektlösa. I februari lämnades därför en ansökan om skyddsjakt in till länsstyrelsen.

Myndigheten höll också ett informationsmöte om vargarna i början av mars för allmänheten. Drabbade människor i området berättade då om sin oro för naturbevakare och rovdjurshandläggare.

I dagsläget finner inte länsstyrelsen några skäl till en skyddsjakt i förebyggande syfte, men enligt Nya Wermlands tidningen håller myndigheten dörren öppen om det skulle dyka upp ny information som kan ha betydelse.

 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser