Ingen ny myndighet om Romson får bestämma

Stockholm (JJ) I fredags deltog Åsa Romson, miljöminister på Miljöbalksdagarna på Münchenbryggeriet i Stockholm. Där luftade hon sina synpunkter på Miljö- och jordbruksutskottets betänkande om en ny viltvårdsmyndighet.

Åsa Romson tyckte till under diskussionen på Miöjöbalksdagarna.

Åsa Romson var på miljöbalksdagarna väldigt klar i sin idé om Riksdagens och Regeringens olika roller. Regeringen som hon själv sitter i ska ha den exekutiva makten och därför menar hon att det kommer det inte bli någon ny viltvårdsmyndighet bara för att Miljö- och jordbruksutskottet beslutat om detta i sitt betänkande.

– Jag är väldigt glad att diskutera innehållet i hur vi kan säkerställa att vi både har bra och funktionella jaktregler och en fungerande viltvårdsförvaltning men själva organiserandet kommer jag inte släppa till Miljö- och jordbruksutskottet att bestämma om, säger hon.

– När det gäller att organisera myndighetssverige, att utse utredare och peka på viktiga utredningar att tillsätta så måste det vara en regeringsdel.

Åsa Romson säger också att hon inte kommer medverka för att lyfta bort rovdjursfrågorna från Naturvårdsverket. På frågan om det blir så svarar hon kort och koncist.

– Nej!

Inte heller tror hon att vargfrågan kommer bli en tung börda för henne att bära som miljöminister. Något som både Lena Ek och tidigare Anders Carlgren tyckt. Enligt Åsa Romson pekar snarare allting på det motsatta, eftersom rovdjursförvaltningen är regionaliserad och stammarna ökar.

– Vi har i dag ett större viltinnehav i Sverige. Rovdjuren växer till generellt sett. Det underlättar för en miljöminister.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser