Ingen förändring för ripjägarna

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), säger till Sveriges Radio Oddasat att det inte kommer bli någon förändring i regelverket för fjälljakten som påverkar årets jaktstart.

Sedan 2007 har jägare kämpat för att ändra tillbaka reglerna kring småviltsjakten på statens marker. Tidigare i år flaggade också Regeringen för att en ändring ska komma till stånd.

Förslaget som ligger framtaget påminner om de gamla regelverket men Sven-Erik Bucht säger att man måste ta hänsyn till EU-regler.

– Jag lyfte denna fråga som statsråd redan första veckan jag tillträdde i regeringskansliet. Jag hoppas vi ska komma till skott inom en snar framtid, säger han till Oddasat.

Någon förändring som påverkar årets ripjaktssäsong är dock inte trolig. Först nästa år lär det nya regelverket vara på plats.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser