Inge Östlund, C, i Rättvik uppmanar till deltagande i vargjakten

RÄTTVIK(JJ). Kommunpolitikern Inge Östlund, C, i Rättvik vill inte se någon bojkott av vargjakten. Han uppmanar istället jägarna att delta i jakten.

Östlund, som själv är jägare, förstår besvikelsen över tilldelningen i den kommande jakten och han tycker att tilldelningen borde legat på cirka 20 vargar i Dalarna. Men han varnar för att en bojkott riskerar att slå tillbaka mot jägarna.

I morgon är det ett möte i Rättvik där vargjakten ska diskuteras. Och Östlund hoppas att jägarna då ska besluta sig för att delta i jakten.
– Sedan när den lokala viltvårdsorganisationen är med och bestämmer hur stor avskjutningen från och med nästa jakt blir, kommer det säkert att bli bättre. Den här gången är det Naturvårdsverket som bestämt och tjänstemännen där är mer intresserade av södra länken i Stockholm än vargar, säger Inge Östlund till Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser