Inga-Lena sköt en storoxe på första älgjakten

Västerbotten (JJ) De flesta får förgäves drömma ett helt liv om att skjuta en storoxe. För 30-åriga Inga-Lena Nordström tog det en jaktdag och några timmar.

Två tjurar kom ur buskaget framför Inga-Lena Nordström. Den ena var en fem-sex taggare. Den andra sköt Inga-Lena. Bild: Privat och Hitta.se

Hon tog jägarexamen 2003 och började jaga småvilt 2008. I år fick hon en plats i Rusele viltvårdsområde.

– Det var ren tur. Jag skulle egentligen ha ett annat pass, men jaktledaren tyckte att det var svårt att förklara vägen, så jag fick ta hans pass, berättar Inga-Lena.

Det var andra jaktdagen och de första timmarna på passet förflöt lugnt och stilla. Det var jakt på andra håll på markerna, men vid Inga-Lena syntes inga älgar.

Började röra sig i buskaget

– Plötsligt såg jag att det började röra sig i buskaget framför mig. Det var två tjurar. De hade ingen brådska, och inte jag heller, så jag tittade nog på dem i fem minuter innan jag kunde skjuta.

Hon fällde den största oxen och den visade sig ha en majestätisk hjornkrona.

– Det är en udda 20-taggare säger dom i laget, dom som kan sådant där. Nu har man satt ribban högt för framtiden. Eller också är det nu man bara kan chilla, säger Inga-Lena och skrattar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagade och återfår rätten till vapenlicens

Mannen hyrde in sig i ett magasineringsförråd där han förvarade sina vapen i ett säkerhetsskåp. Det fick Polisen att återkalla hans vapenlicenser, men nu slår Kammarrätten fast att mannen åter är lämplig att inneha vapen.
ANNONS ▼

Annonser