Inga-Lena sköt en storoxe på första älgjakten

Västerbotten (JJ) De flesta får förgäves drömma ett helt liv om att skjuta en storoxe. För 30-åriga Inga-Lena Nordström tog det en jaktdag och några timmar.

Två tjurar kom ur buskaget framför Inga-Lena Nordström. Den ena var en fem-sex taggare. Den andra sköt Inga-Lena. Bild: Privat och Hitta.se

Hon tog jägarexamen 2003 och började jaga småvilt 2008. I år fick hon en plats i Rusele viltvårdsområde.

– Det var ren tur. Jag skulle egentligen ha ett annat pass, men jaktledaren tyckte att det var svårt att förklara vägen, så jag fick ta hans pass, berättar Inga-Lena.

Det var andra jaktdagen och de första timmarna på passet förflöt lugnt och stilla. Det var jakt på andra håll på markerna, men vid Inga-Lena syntes inga älgar.

Började röra sig i buskaget

– Plötsligt såg jag att det började röra sig i buskaget framför mig. Det var två tjurar. De hade ingen brådska, och inte jag heller, så jag tittade nog på dem i fem minuter innan jag kunde skjuta.

Hon fällde den största oxen och den visade sig ha en majestätisk hjornkrona.

– Det är en udda 20-taggare säger dom i laget, dom som kan sådant där. Nu har man satt ribban högt för framtiden. Eller också är det nu man bara kan chilla, säger Inga-Lena och skrattar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼