VIDEO: Inga jakthundar skadade i bilbranden

En timme hade jägarna varit ute på vildsvinsjakt innan de hörde en smäll och bilarna stod i brand. Inga jakthundar fanns i fordonen och jägarna misstänker pojkstreck.
Först hördes en smäll och bara ett tiotal minuter senare var bilarna övertända, säger Martin Liljeholm. Foto: Martin Liljeholm

Först hördes en smäll och bara ett tiotal minuter senare var bilarna övertända, säger Martin Liljeholm. Foto: Martin Liljeholm

Som Jaktjournalen tidigare rapporterat fattade två bilar eld sent igår kväll utanför Nynäshamn.

Nu berättar jägaren Martin Liljeholm att två jägare ställt sina bilar på Söderbyvägen mellan Ösmo och Djursnäs för att gå in i skogen och jaga vildsvin.

– De sköt ett vildsvin strax före 23.00 och när de skulle ta ur det hörde de en smäll från bilarna. När de tagit sig tillbaka de 500 metrarna var bilarna redan övertända.

Martin vet inte om det var elden som fick ett däck att smälla eller om knallen de hörde var från att någon krossade rutan för att kasta in något i bilen.

Pick-up och personbil

Pick-upen saknade hundkåpa och det fanns inga hundburar i det andra fordonet som var en Passat.

– Det fanns inga hundar i bilarna, säger Martin Liljeholm som var snabbt på plats. Min bedömning är någon satte eld på bilarna. Hade de börjat brinna av sig själva så hade det inte tagit en timme till att det small. Men det är svårt att veta.

Tror du att det är på grund av jakten som bilarna brunnit?

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Vi är väldigt aktiva i området och jagar mycket. Det har aldrig varit några problem med det. Däremot har det varit problem med att bilar har brunnit inne i stan, så jag skulle tro att det är ett pojkstreck.

Se Martin Liljeholms film nedan:

Daniel Sanchez

daniel.sanchez@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼