Inga brott bakom döda björnar

Östersund(JJ) De två döda björnar som hittats i området kring Lofsdalen var inte tjuvskjutna. Detta visar den obduktion som gjorts.

En björn låg ute i skogen och björn nummer två hittades vid stranden av Lofsån. Den andra björnen tror man har blivit påkörd av någon typ av fordon.

– Den första björnen hade något som såg ut som ett kulhål i huvudet men det har inte hittats några metallrester. Det som kommit fram under obduktionen är att den troligen slagits av en annan björn, säger Torgny Svensson, vid polisen i Sveg, till Östersunds-Posten/op.se.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser