Ilsken älg i Åmål lever farligt

ÅMÅL(JJ). Polisen i Åmål föreslår att man ska ta ett allvarligt samtal med en aggressiv älg i Åmål. Detta sedan uppgifter gör gällande att älgen varit framfusig mot flera personer. - Det är ju illa om han ger sig på personer, men jag är inte säker att det är så. Vi kan ju inte avliva älgar hur som haver, säger Gunnel Leonardsson, inre befäl vid Åmålspolisen, till Göteborgs-Posten.

Hon föreslår ett allvarligt samtal med älgen och framhåller att det är vanligt att fjolårskalvar går in i trädgårdar och käkar äpplen under den här tiden.

Men även om Gunnel föreslår kommunikation så är det ett faktum att Åmålspolisen redan i onsdags fattade ett beslut om avlivning av älgen. Kommunjägaren har skickats ut för att bedöma djuret.
Hur historien slutar återstår att se.
Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser