Illegal järvjakt i Hotagen

Hotagen (JJ) En brutal jakt efter järv har avslöjats i Hotagens naturreservat i Jämtland.

Minst fyra personer har deltagit i jakten. De har drivit och hetsat järven med skoter. Vid två tillfällen har man skjutit och skadat järven.
Slutligen har skoterförarna kört ikapp och över järven. Kammaråklagare Christer B Jarlås skriver i ett pressmeddelande att syftet med jakten verkar ha varit att plåga järven så mycket som möjligt eller så har de som utfört jakten varit oskickliga och inte förmått jaga på annat sätt.
Direkt polisen fick vetskap om händelsen ryckte man ut med helikopter för att säkra spår. Skoterförarna har i efterhand försökt köra över och förstöra spår som visade hur järven försökt undkomma sina förföljare. Polisen betecknar jaktbrottet som grovt

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser