Idag var det Arthurs tur att skjuta björn

Orsa (JJ) Bröderna Hammarbäck fortsätter imponera i björnjakten. På måndagen sköt Calle Hammarbäck en björn, på tisdagen var det brodern Arthurs tur.

Jägarna som var med, från vänster: Niklas Sandmark, Arthur Hammarbäck, Jonas, Björklund, Jesper Nilsson och Calle Hammarbäck. Foto: Jim Andersson

– Vi släppte hundarna på frisök på ett berg norr om Orsa och det blev upptag, berättar Arthur.

Plottarna Burn och Lucky drev björnen sakta framför sig och Arthur försökte flera gånger gå in och genskjuta gångståndet.

Till slut lyckades det.

– Jag hade bestämt mig för att försöka möta upp drevet och ställde mig på en väg. Jag hann stå där i fem minuter, sedan fick jag björnen i knät. Första skottet sköt jag på två meters avstånd, berättar Arthur.

Arthurs tredje björn

Han säger att det blev lite kaosartat. Ett skott till avlossades och sedan for hundarna på björnen.

– Efter ett tag lyckades jag få bort hundarna och sköt ytterligare två skott, berättar Arthur.

Björnen visade sig vara en märkt hona som vägde 117 kilo. Det är den tredje björnen den 24-årige jägaren fällt i sitt liv.

Hittills är 14 björnar skjutna i årets licensjakt i Dalarna. Arthur Hammarbäck och jaktkompisarna tar nya tag på onsdagen.

– Det känns lite stressigt att det bara är 16 björnar kvar. Men hundarna är bra tränade i sommar, så vi går upp i morgon bitti och gör ett nytt försök, säger Arthur.

Har Du också varit med om något spännande i björnskogen? Skicka ett mms med bild på björnen och nöjda jägare så ringer vi upp för att få ta del av jakten.

Skicka till: 070-395 00 94, Holger Nilsson eller 070-744 18 21, Mikael Moilanen.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser