I morgon startar vargjakten

Kungsbacka (JJ) I morgon startar årets svenska vargjakt. 22 vargar får skjutas i Värmland, Dalarna, Örebro län, Västmanland och Gävleborg.

Det är klart för 2018 års vargjakt, som startar i morgon. Foto: Mikael Moilanen

Vargföreningarna har försökt i alla instanser för att få jakten stoppad. Det senaste rättsliga utslaget är att Högsta förvaltningsdomstolen inte beslutade om stopp i jakten, så kallad inhibering.

Reviren där det blir jakt är följande:
Dalarna, Flatenreviret, söder om Smedjebacken, sex vargar.
Gävleborg, Nyskogen, nordväst om Ljusdal, två vargar
Värmland, Vimyren, nordost om Torsby, sex vargar
Västmland, Kölsta, norr om Köping, sex vargar
Örebro län, Kindla, runt Kopparberg, två vargar

De närmaste dagarna ska länsstyrelsen i Värmland ta ställning till om det kan bli vargjakt i ett till revir i länet. Det har nämligen visat sig att det endast finns två vargar i Vimyren.

Länsstyrelsen Dalarna spelat in en filmat inslag där funktionssamordnare Jons Bergman förklarar hur myndigheten resonerar kring vargjakten. Se filmen här.

Jaktjournalen bevakar vargjakten och tar gärna emot bilder och rapporter om spännande händelser i jakten. Hör av dig om du har något att berätta.
Skicka till: 070-395 00 94, Holger Nilsson eller 070-744 18 21, Mikael Moilanen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼