I morgon startar vargjakten

Kungsbacka (JJ) I morgon startar årets svenska vargjakt. 22 vargar får skjutas i Värmland, Dalarna, Örebro län, Västmanland och Gävleborg.

Det är klart för 2018 års vargjakt, som startar i morgon. Foto: Mikael Moilanen

Vargföreningarna har försökt i alla instanser för att få jakten stoppad. Det senaste rättsliga utslaget är att Högsta förvaltningsdomstolen inte beslutade om stopp i jakten, så kallad inhibering.

Reviren där det blir jakt är följande:
Dalarna, Flatenreviret, söder om Smedjebacken, sex vargar.
Gävleborg, Nyskogen, nordväst om Ljusdal, två vargar
Värmland, Vimyren, nordost om Torsby, sex vargar
Västmland, Kölsta, norr om Köping, sex vargar
Örebro län, Kindla, runt Kopparberg, två vargar

De närmaste dagarna ska länsstyrelsen i Värmland ta ställning till om det kan bli vargjakt i ett till revir i länet. Det har nämligen visat sig att det endast finns två vargar i Vimyren.

Länsstyrelsen Dalarna spelat in en filmat inslag där funktionssamordnare Jons Bergman förklarar hur myndigheten resonerar kring vargjakten. Se filmen här.

Jaktjournalen bevakar vargjakten och tar gärna emot bilder och rapporter om spännande händelser i jakten. Hör av dig om du har något att berätta.
Skicka till: 070-395 00 94, Holger Nilsson eller 070-744 18 21, Mikael Moilanen.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser