I dag avgörs Stövar-SM

Sollefteå (JJ) I dag startar de tio kvalificerade stövarna på den andra elitprovsdagen. Mellan 08.00 och 15.00 är hundarna loss i skogarna kring Sollefteå.

Gårdagens provdag bjöd på flera fina drev. Två av tio hundar drev hem ett förstapris och stoalt sju hundar gjorde prisdrev. 

Än så länge kan mycket hända. Vädret är ungefär det samma som i går, men kanske någon grad kallare. Det är strax under minus på flera provrutor och måttlig vind. I går störde vinden domargrupperna någon men enligt prognosen ska den mojna under dagen. Himlen är klarblå när tio minuter återstår till släpp.

Jaktjournalen liverapporterar från tävlingen på SM-sidan fram till 15. I samband med prisutdelningen klockan 18 presenterar vi slutresultatet och SM-vinnaren.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser