Huvudlöst lodjur hittades i sjö

Kronoberg(JJ) Under hösten upptäcktes ett dött lodjur i sjön Åsnen. Lodjuret saknade huvud och var inlindat i hönsnät. En förundersökning om misstänkt grovt jakbrott startades, men det har inte hittats någon misstänkt gärningsman.

– Det låga vattenståndet i höstas gjorde att det uppmärksammades att det låg ett djur på botten av det här vattendraget. Djuret visade sig vara inlindat i hönsnät och sänkt med stora stenar. Det gjordes en undersökning av kadavret och det visade sig vara ett lodjur som någon hade gjort sig av med på det här sättet, säger Ingemar Persson, vid Kronobergspolisen, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Förundersökningen sekretessbelades när en åklagare i Östersund fick ärendet. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har inte lyckats komma fram till dödsorsaken.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser