Hundduo bakom lodjuren i delområde 2 i Dalarna

Leksand (JJ) Lodjursjakten i Dalarna i de delarna av länet utanför renbetesområdet är avlyst. De två tilldelade lodjuren fälldes med en dags mellanrum för samma hundekipage, rysstövaren Nadja och schiller/smålandsstövaren Hero.
Magnus Sylvander, Anders Göras och Joakim Lindberg med Nadja, Hero och den fällda lodjurshonan. Foto: Privat

Lodjursjakten i Dalarna hade en trög start för många. Spårförhållandena var långt i från de bästa och lodjuren höll sig undan.

I söndags träffade dock jägarna i Leksand norra rätt. efter i härdigt spårarbete hade ett lodjur ringats och hundförarna Anders Göras, Djura och Joakim Lindberg, Leksand släppte sina stövare Nadja och Hero.

Efter ett drev på omkring 30 minuter lyckades passkytten Magnus Sylvander, Leksand fälla det första lodjuret i Dalarna den här säsongen, en lodjurshona på 15 kilo.

I går hittades i samma område ytterligare ett lodjursspår och ryssstövaren Nadja och schiller/smålandsstövarblandrasen Hero släpptes på nytt. Den här gången höll sig lodjuret undan i fyra timmar innan hundföraren Anders Göras själv kunde fälla djuret, en hanne på 13 kilo.

– Det känns riktigt kul att våra hundar ligger bakom båda lodjuren i det här delområdet. Men det hade aldrig blivit någon jakt om inte det gedigna spårarbetet utförts av alla duktiga jägare. Ingen nämnd, ingen glömd, säger Anders Göras.

Anders Göras fick fälla det andra och sista lodjuret i  delområdet för sin egen hund Nadja och kompisen Joakim Lindbergs hund  Hero.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser