Hundar dödade nio får

Karungi (JJ) Vid tretiden på natten vaknade fårägaren Leif Liikamaa av hundskall Två hundar höll på att döda hans får. Det var en schäfer och en siberian husky som attackerade fåren i hagen, uppger han till Norrbottens Kuriren.

Hundarna rev först tre får och sedan jagade de in fåren i fårhuset där de rev och dödade ytterligare sex får. Fårägaren vågade inte ingripa eftersom han var obeväpnad.
Fårägaren ringde en granne för att få hjälp och han uppmanade honom att kontakta polisen för att höra om man fick skjuta hundarna. Polisen sa nej och Leif Liikamaa och hans granne Bror Frankki lyckades stänga in hundarna i en hundgård och sedan fick de avliva ett par av de skinnflådda fåren som fortfarande var vid liv. Polisen kom till platsen och fotograferade både de dödade fåren och hundarna.
Enligt uppgift har samma hundar attackerat får i Karungi tidigare vid två tillfällen.
Händelsen är polisanmäld och enligt polisen är det hundägaren som är ansvarig.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser