Hundar bakom fälld björn i Ramsjö

Ramsjö (JJ) Nu på förmiddagen fälldes en björnhona vid jakt strax söder om Ramsjö i Gävleborg.

Efter att ha konstaterat att det fanns björn på marken släpptes de två ettåriga plotthundarna Kato och Atos, de tog upp björnen och drev den i pass. Tyvärr tog skottet lite högt på björnen som fortsatte.

– Vi bestämde oss för att koppla plottarna och istället släppa på mina båda gråhundar, Birk och Lovis, som är mer rutinerade, berättar Erik Söderlund.

De båda gråhundarna fick snabbt tag på björnen som gick undan i gångstånd. Flera förhållskyttar var utställda och efter en stund gick björnen i pass hos Lennart Berglund, Ramsjö, som lyckades fälla den.
Då någon kilometer från första skottplatsen.

Björnen var en hona på cirka 100 kg, inom kort ska den besiktigas.

Morgonens björnjakt utanför Ramsjö slutade lyckligt. T v hundföraren Erik Söderlund, Letsbo med plotthunden Kato och gråhundarna Birk och Lovis. Samt den slutlige skytten Lennart Berglund, Ramsjö.

Är du också ute på björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram och läsa det bästa i Jaktjournalen.
 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser