Hund ska skrämma älgar

Slöinge (JJ) En lantbrukare i Slöinge har fått tillstånd från länsstyrelsen i Halland att använda en lösgående hund för att skrämma bort älgar som förstör rapsodlingen. Plastsäckar, vargskrik och benmjöl har testats men inte fungerat mot älgarna.

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att vildsvin brukar gå bra att skrämma med hund. Att låta hunden stöta älg är däremot tämligen oprövat, men kan vara ett alternativ mot att fälla dem med skyddsjakt, skriver Hallands Posten.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser