Hund brann inne när jaktstuga fattade eld

Sveg (JJ) En jaktstuga totalförstördes i en brand i natt i Härjedalen. Inga personer skadades men en hund brann inne.

Händelsen inträffade i Bölberget, Härjedalen. Två jägare camperade i stugan under björnjakten.

Branden utbröt sent i går kväll. Räddningstjänsten vet inte med säkerhet vad som orsakade branden men det finns en teori om att en gammal tv fattade eld.

Ingen av jägarna befann sig i stugan när den började brinna men deras jaktutrustning samt en hund fanns kvar. Hundens liv gick inte att rädda och vapen och ammunition totalförstördes.

Under natten var elden under kontroll. Räddningstjänst från både Lofsdalen och Sveg fanns på plats och deltog i släckningsarbetet, rapporterar Östersundsposten.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser