Hund attackerad i Sjundareviret

Stockholm (JJ) I mitten av veckan blev en tax attackerad av en varg när den var ute i trädgården. Händelsen inträffade i Sjundareviret som ligger på gränsen mellan Stockholm och Södermanlands län.

Den obehagliga incidenten inträffade i onsdags, inte långt i från Molstaberg, vars får angripits och dödats av vargarna i reviret.

Familjens tax var ute i trädgården, där fanns också barnen i familjen som var ute och lekte.

Mannen i hemmet upptäckte angreppet och lyckade få vargen att avbryta. Taxen klarade sig med lindrigare skador.

I Sjundareviret finns enligt Länsstyrelsen i Stockholm ettåriga tre-fyra valpar. Tiken i reviret fälldes förra året, rapporterar ATL.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser