Hotfull dovhjort får skjutas

Finspång (JJ) En oskygg och aggressiv dovhjort ska avlivas i Finspång. Det är kommunens skyddsjägare som fått tillstånd att skjuta hjorten som uppträder hotfullt mot boende i ett område.

Under hela vintern har det förkommit problem med närgångna dovvilt i Finspång. Nu ska en av dem skyddsjagas.

Dovhjorten rör sig i ett område strax utanför centrala Finspång och där terroriserar den, enligt SVT, en barnfamilj som nu inte ens vägar släppa ut barnen på tomten. Dovhjorten uppträder både aggressivt och oskyggt.

Familjen har kontaktat kommunjägaren Urban Hertin som i sin tur fått polisen att fatta beslut om avlivning.
– Om dovhjorten dyker upp igen ska familjen höra av sig till oss kommunjägare. Vi kommer vara minst två som då åker dit för att se om vi kan skjuta den på ett säkert sätt, säger han till SVT Östnytt.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser