Hörseltest för jägare

Stockholm (JJ) Att många jägare är hörselskadade är ett välkänt faktum. Professor Dan Bagger-Sjöbeck, Karolinska institutet, har utarbetat ett hörseltest för Internet för att få en bild av problemets omfattning.

Professor Bagger-Sjöbeck har fått ett anslag från Vetenskapliga rådet för att utveckla ett unikt hörseltest på Internet. Genom konsumentstudier vet man att många jägare har tillgång till Internet och man hoppas därför kunna utföra forskningen via jägarnas egna datorer. I första hand kommer 500 jägare under våren och sommaren att erbjudas delta i studien. Alla personuppgifter kommer att vara hemliga. Endast kön, ålder, arbetsmiljö, antal skjutna skott, boende i stad eller landsbygd kommer att visas i det material som redovisas.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser