Hoppas skjuta 500 kaniner i år

Kalmar (JJ) Vildkaninerna förstör bland annat marken vid Kalmar slott. Nu är planen för kommunens skyddsjägare att 500 kaniner ska skjutas i år.

24 Kalmar rapporterar att kaninerna rör sig i de centrala delarna av staden och att deras närvaro blivit ett problem. Skyddsjägarna jobbar med saken.

– Vi gör det för att hålla nere populationen på en sådan nivå så att olägenheter och skador inte uppstår. Många klagomål inkommer varför insatserna till största del måste inriktas på vissa ”problemområden”, säger Kenneth Emricsson, kommunal jaktsamordnare, till 24 Kalmar.

500 är målet att skjuta i år. Men det kan bli fler – förra året fälldes 1 500 förvildade kaniner och ännu är problemet inte löst.
Jägarna jagar med kaliber 22 och ljuddämpare. Dessutom meddelas polisen när jägarna är ute.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼