Höll vildsvinskultingar i hästboxar!

En man utanför Hässleholm har polisanmälts sedan han fångat och hållit fem vildsvinskultingar i två hästboxar.

Kultingarna var så stressade och aggressiva att de fick avlivas.
– De flesta jägare följer lagar och förordningar. Djuren är inte anpassade att vara instängda. De mår mycket dåligt av det här, säger Nils Carlsson, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio.

Länsstyrelsen gjorde tillsammans med polisen en inspektion på en fastighet i Hässleholms kommun. Där hittade de sammanlagt fem vildsvinskultingar i två ihopsnickrade hästboxar.

Djuren var mycket stressade och agerade väldigt aggressivt. De mådde inte bra av att vara i fångenskap. En veterinär beslutade att djuren skulle avlivas omgående.

Man vet inte riktigt vet varför mannen ville hålla vilda djur i fångenskap. Mannen har dock förklarat att det finns problem med vildsvin i området. Händelsen är polisanmäld och mannen kan ha gjort sig skyldig till fler olika brott, bland annat brott mot djurskyddslagen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Nils Carlsson.

AKTUELLT

Skogsstyrelsen larmar ökade betesskador

I ett pressmeddelande redovisar Skogsstyrelsen fortsatt höga nivåer med betesskador från älg och andra hjortdjur i södra Sverige. I sju av åtta län i Götaland har betesskadorna på yngre tallbestånd ökat.

Annonser