Höjd säkerhet på Naturvårdsverket efter vargbeslut

Östersund (J)) Beslut som rör jakt på varg väcker känslor. Numera skärper Naturvårdsverket säkerheten inför varje beslut. Det är vanligt att handläggare som fattar beslut om vargjakt hängs ut på sociala medier.

Naturvårdsverket höjde säkerheten så sent i slutet av juli. Det var i samband med myndighetens beslut om att skyddsjakten på en varg i Dalarna inte skulle stoppas. Det handlade om en varg som rivit får. Naturvårdsverket placerade ut väktare både vid kontoret i Östersund och i Stockholm.

Numera gör Naturvårdsverket alltid en bedömning av säkerhetsläget inför beslut som rör vargjakt. Detta eftersom det förekommer hot mot enskilda handläggare.

De som upplever att det finns en risk att vistas på offentliga platser får åka taxi, säger Mikael Wickström, säkerhetsansvarig på Naturvårdsverket, till P4 Jämtland.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser