Högsta instans stoppar inte vargjakten

Stockholm (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen stoppar inte vargjakten. Därmed är det klart för jakt från och med den 2 januari.

Vargjakten kan starta som som planerat på tisdag. Foto: Mikael Moilanen

I veckan sade meddelade Kammarrätten att den inte beviljar prövningstillstånd för de klagande vargföreningarna. I ett sista försök att stoppa jakten på 22 svenska vargar vände sig vargvännerna därför till Högsta förvaltningsdomstolen.

På fredagen meddelade domstolen att det inte blir någon så kallad inhibition, alltså stopp i jakten i väntan på om saken får prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Att det inte beslutas om inhibition kan ses som en fingervisning om att rätten anser att jakten överensstämmer med gällande lagstiftning.

 

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser