Högsäsongsnummer av Jaktjournalen

Mitt i högsäsongen går det knappt att fokusera. Därför är nummer 11 packat med så mycket det bara går. Det blir älgjakt, andjakt, dovvilt, vildsvin, ripor och skogsfågel. Trevlig läsning!

Nu är Jaktjournalen nummer 11 ute i butik!

Förutom test av Benelli 828U Sporting, test av den senaste övervakningskameran, recept på mördarstek och rysargryta (i dessa Allahelgonatider), djupdykning bland underställ, ett nedslag i utbildningen för viltförvaltare, veterinärtips, ett snack med Rovdjurskampanjens duktiga viltvårdare Max, 5 snabba frågor med Rasmus Liljeblad och ett besök hos jämthunden Ipzie är tidningen självklart fullmatad med jaktreportage.

Foto: Per Jonson

Foto: Per Jonson

Jakt på skymningens projektiler

Henrik Röstberg flyttade från storstan ut till skogen mellan Vårgårda och Borås. Efter flera år i New York och sedan centrala Göteborg ville han och familjen hitta lugnet. Nu kan också jakttillfällena bli fler. Fastighetens egna viltvatten lockar och med ett pumphagelgevär kan man sätta guldkant på en kväll vid vattnet.

Foto: Joakim Martinsson

Foto: Joakim Martinsson

Taxar bjuder på triss i dovhjortar

Att jaga med taxar på dovviltstäta marker kan vara fantastiskt roligt och framförallt pulshöjande. När jägarna samlas på gårdsplanen i Uddetorp är det en bister kyla som biter i kinderna. Men så snart taxarna är släppa tinar de frusna fingrarna och en härlig krutdoft sprids över Skepplandaskogarna. Kort och gott: taxjakt när den är som bäst!

Foto: Roger C Åström

Foto: Roger C Åström

För Martin är toppjakten en konstform

Några minuter efter att solens första strålar börjat färga talltopparna kom den första orrtuppen. Sista biten på stela vingar innan den slår till i toppen på en torrtall i utkanten av spelmyren.  Vi befinner oss i Västerbottens inland tillsammans med Martin Åström, en passionerad jägare med ett brinnande intresse för toppjakt i alla dess former.

Foto: Johan Stedt

Foto: Johan Stedt

Knädjupt vatten och manshög vass

November kan vara den ruggigaste och mörkaste av årets månader. De flesta vännerna utanför jakten sitter förmodligen inomhus med fårtofflor, brasa och en varm kopp när dagarna är korta. Men, med viltrika marker och bra hundar spelar vädret föga någon roll! Det är vildsvinsjakt i vassarna kring Löfstad slott i Östergötland och vi har tagit rygg på Henrik Meijer och hans karelare.

Foto: Per Jonson

Foto: Per Jonson

De oändliga viddernas jakt

De är inte stora och emellanåt är det tröstlöst lång mellan dem, men det finns få viltslag som har en sådan dragningskraft som riporna. I alla fall om man frågar jägare med stående fågelhundar. Ulf Granberg, Umeå och Ulrika Nyström, Ulricehamn är båda engagerade fågeljägare och vet hur man finner vägen till skafferiet på fjället.

Tidningen finns i butik eller på prenumerationssidan.

Daniel Sanchez
Chefredaktör

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼