Hittade förgiftat älgkadaver

Torsby (JJ) Naturvårdare har hittat ett vargrivet älgkadaver i Gräsmark täckt med förgiftad hundmat. Polisen misstänker jaktbrott.

Fyndet gjordes i början av augusti av naturbevakare från Länsstyrelsen på en myr i närheten av Finnsjön, Gräsmark, i Torsby kommun.

– Det var ett kadaver av en älg som hade synliga märken efter att ha blivit riven av en varg. Någon hade lagt en stor mängd hundfoder, pellets, på kadavret, säger förundersökningsledare Monica Stöllman hos Värmlandspolisen.

– Pelletsen var dränkt i glykol och det är ju inte bara vargar som kunde ha skadats av det här. Det är ju inte långt kvar till att jakten drar igång och även jakthundar hade kunnat fara illa, säger Monica Stöllman.

– Det har varit flera fall där de använt sig av åtelkamera, säger hon. Det är klart att teknikutvecklingen bidrar till att det blir lättare att bedriva illegal jakt.

Förundersökning har inletts och brottsrubriceringen är brott mot jaktlagstiftningen, illegal rovdjursjakt och miljöbrott. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman, uppger Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser