Hittade blodspår efter två tjuvskjutna dovhjortar

Spår efter misstänkt tjuvjakt på dovhjort har påträffats i Ripsa i Sörmland.

Blodspår och bilspår fanns bland annat på platsen. Karta: Google maps

Södermanlands Nyheter berättar att en anställd på gården Edeby Ripsa hittade mycket blod på en plats och spår efter två fällda djur och en bil.

Även släpspår fanns på platsen och saken har nu polisanmälts som misstänkt tjuvjakt. Enligt anmälningen är det två dovhjortar som skjutits illegalt.

Det ska ha förekommit tjuvjakt förut på gårdens ägor.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser