Hittade bara slamsor efter sin vargtagna hund

Arboga (JJ) En tysk jaktterrier har dödats av varg i Medåker i Arboga i Västmanland. Hundägaren hittade bara slamsor efter sin hund.

Mannen var ute och kollade jakttorn med sin hund när den fastnade med halslänken i ett träd och lyckades komma loss.

– Det blev vad jag uppfattade som ett ståndskall, men bara en kort stund, sedan blev det tyst, berättar hundens ägare.

Han letade en stund men kunde inte hitta hunden. Han fick hjälp av kompisar och tillsammans gick de i bredd genom terrängen där terriern försvunnit.

– Då hittade jag en bit kroppsvävnad som jag uppfattade som bukfett från ett djur, berättar mannen.

Två viltspårhundar tillkallades och de hittade ytterligare blod. Dagen efter kom personal från länsstyrelsen med en specialtränad spårhund och den markerade för rovdjur.

Rädd för trakasserier

– Man hittade en färsk vargskit. Nu har analyssvaren på DNA-proven kommit, både på kroppsvävnaden jag hittade och vargskiten. De visar att resterna kom från hund och skiten från varg från reviret Aspafallet, berättar mannen.

Aspafallet är ett revir som delas mellan Västmanland och Örebro län.

Den drabbade mannen vill inte medverka med namn i artikeln, eftersom han är rädd för trakasserier från vargvänner.

Han och familjen sörjer sin hund.

– Det var både en jakt- och familjehund. Det är väldigt många rutiner och vanor, att hon ligger i sängen och kommer och möter en när man kommer hem, som bara försvunnit. Det var inte så här jag önskade att min hund skulle sluta sina dagar, säger mannen till Jaktjournalen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.
ANNONS ▼