Hilleberg belönad för sina framgångar som tälttillverkare

Tälttillverkaren Bo Hilleberg fick på onsdagen motta Kungliga patriotiska sällskapets näringslivsmedalj för sina framgångar med företaget Hilleberg the tentmaker.

Tälttillverkaren Bo Hilleberg fick sin medalj av Prins Carl Philip.

Bo Hilleberg fick utmärkelsen redan 2018 men kunde då inte närvara vid utdelningen. På torsdagen kunde dock Prins Carl Philip överlämna medaljen under en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm

Bo Hilleberg började som skogvaktare i Jämtland och beskrivs på företagets hemsida som en mycket aktiv friluftsmänniska. Han var missnöjd med kvaliteten och funktionen i de tält som fanns på marknaden och började utveckla egna tält. Han experimenterade bland annat med tält där inner- och yttertält blev en enhet.

Tillsammans med hustrun Renate bildade han 1971 företaget Hilleberg the tentmaker och idag har familjeföretaget ett 60-tal anställda och omsätter runt 100 miljoner kronor. Företaget har sitt säte i Östersund och produkterna säljs i hela världen.

”För det allmänna bästa”

– I avancerat friluftsliv och expeditioner kan utrustningen vara av livsavgörande betydelse. Därför har funktion och kvalitet på våra tält alltid varit av högsta prioritet. Att få näringslivsmedaljen känns som en bekräftelse på att vi har gjort rätt och en uppmuntran till att fortsätta på samma sätt, säger Bo Hilleberg i ett pressmeddelande.

Kungliga patriotiska sällskapet har funnits i 250 år och delar årligen ut 15 miljoner kronor till forskning, utbildning och sociala ändamål.

”En patriot är och var en människa som verkar för det allmänna bästa och inte bara för egen vinning. Sällskapets syfte är att stödja landets utveckling”, skriver sällskapet i ett pressmeddelande.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser