Henna är tillbaka som älghund igen – på tre ben

Hästbo (JJ) Västjämtens Henna saknar vänster bakben helt – men hon jagar vidare. – Jag tror inte att jag kommer att få en lika bra älghund igen, säger Andreas "Kalle" Eriksson i Jaktjournalens webbradio.

Henna tog fyra förstapris vid älgprov och saknade bara spårprovet för championat när olyckan inträffade. Nu är hon fem år gammal och jagar på tre ben. Till höger första älgen som fälldes efter amputationen. Foto: Privat

En älg krossade hennes vänstra bakben och veterinärräkningarna gick på cirka 85 000 kronor. Men nu jagar den duktiga jämthunden igen. Hör Kalle berätta i webbradio.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser