Henna är tillbaka som älghund igen – på tre ben

Hästbo (JJ) Västjämtens Henna saknar vänster bakben helt – men hon jagar vidare. – Jag tror inte att jag kommer att få en lika bra älghund igen, säger Andreas "Kalle" Eriksson i Jaktjournalens webbradio.

Henna tog fyra förstapris vid älgprov och saknade bara spårprovet för championat när olyckan inträffade. Nu är hon fem år gammal och jagar på tre ben. Till höger första älgen som fälldes efter amputationen. Foto: Privat

En älg krossade hennes vänstra bakben och veterinärräkningarna gick på cirka 85 000 kronor. Men nu jagar den duktiga jämthunden igen. Hör Kalle berätta i webbradio.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser