Annons
Hedin kommenterar friande domen: "Jag ska ha tillbaka mina vapen" - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Karl Hedin
Karl Hedin är glad över den friande domen, men han längtar tillbaka till jakten och vill ha sina vapen. Foto: Anders Ljung
Hedin kommenterar friande domen: "Jag ska ha tillbaka mina vapen"

- Det är skönt, ett etappmål. Men det har varit 2,5 år av trakasserier som inte är inte slut ännu - jag ska ha tillbaka mina vapen.
Det säger Karl Hedin om den friande domen.

Jaktjournalen når Hedin ett par timmar efter den friande domen. Hans telefon är full av gratulationsmeddelanden och missade samtal.

Han är glad, men han också upprörd över de olagligheter han anser att rättsväsendet begått gentemot honom. Det är olaglig telefonavlyssning, felskrivningar i protokoll från avlyssningarna, häktning på felaktiga grunder och så vidare.

– Jag har en lista på tio punkter, säger Karl Hedin.

Om den friande domen står sig i alla instanser, vad vidtar du för åtgärder för att få upprättelse?
– Nu är det vapnen som gäller. Sedan får vi se om åklagaren tänker överklaga eller hur det blir. Sedan får jag ta ställning vad jag ska göra, säger Karl Hedin.

Det har förekommit rubriker om att du tagit ut en ”krigskassa” på 100 miljoner kronor. Vad menas med det?
– Behövs det pengar för att få slut på de här trakasserierna, så har jag det. Det blir en privat historia, svarar Karl Hedin.

Hur har det påverkat ditt liv – har du kunnat röra dig fritt i samhället, som vanligt?
– Jag är inte berörd på något sätt av om människor tittar snett på mig. Men jag har fått ett fantastiskt stöd, säger Karl Hedin.

Känner du mer stöd än aversion, alltså?
– Jag har inte stött på någon aversion överhuvudtaget. Det finns säkert, men jag har inte känt av den. Det var någon som skrev ett brev och framställde att jag såg elak ut. Det är väl det enda, svarar Karl Hedin.

Hur firar du det här?
– Frugan väntar hemma, så det blir väl kanske en wiskey. Sedan blir det det väl en köttbit i kväll. Nyss hade jag 66 gratulationsmeddelanden, så jag ska vara på dem också.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!