Hedin fortsatt häktad

Stockholm (JJ) Karl Hedin ska kvarstanna i häkte. Det beslöt Svea Hovrätt sent på fredagseftermiddagen.

Hovrätten avslår den överklagan som skickats in från Karl Hedin och hans försvarare Sven Severin och som Jaktjournalen rapporterat om här och här.

Den kände industriledaren och vargdebattören Karl Hedin är misstänkt för illegal vargjakt.

Enligt uppgifter till Jaktjournalen skickade åklagare Lars Magnusson in en bilaga i sitt yttrande kring häktningen. Bilagan är belagd med sekretess.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼