Havsörn hitta död

Nordmaling (JJ) En död havsörn har hittats död i ett Naturreservat i Nordmaling. Enligt polisinspektör Anders Wikman har den troligtvis blivit skjuten.

Den döda havsörnen föddes 1998 och har häckat i reservatet i flera år. Personal från länsstyrelsen kunde under dagen konstatera att det fanns ungar i boet och misstankarna om att de skulle ha blivit ihjälslagna kunde därför dementeras.
Den döda havsörnen är skickad till Statens Veterinärmedicinska anstalt för undersökning och innan den är utförd torde ingen kunna säga om örnen dött en naturlig död eller blivit skjuten.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser