Hårdare vapenregler i Finland

Den finska polisen beviljar inte längre licenser på handeldvapen för jakt utan särskilda skäl. Efter det senaste skottdramat i en Finsk skola har nu inrikesministeriet gett polisen nya direktiv.

Tidigare har jägare hittills lätt kunnat få licens för att skaffa handeldvapen för att kunna avliva fångade djur.

Utgående från ett utlåtande av Finlands jägarförbund anser inrikesministeriet att man istället kan använda gevär i kaliber .22lr för att avliva djur.

Ett vapen med lång pipa kan inte lätt gömmas under kläderna eller i en kasse och är därför svårare att missbruka än ett handeldvapen.

Det nya direktivet kompletterar de skärpta instruktioner som ministeriet gav i slutet av september.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser