Harar har förstört flera hundra äppelträd i Stättared

STÄTTARED(JJ). Harar har förstört hundratals äppelträd vid en fruktodling i Stättared utanför Veddige. Även rådjur och älgar har orsakat viss skada på äppelträden. – De tar bort hela barken runt stammen längst ner vid marken. Det gör att livsförsörjningen till trädet försvinner, säger Jan Regner, ägare av fruktodlingen, till SR P4 Halland.

Det är 290 träd som blivit skadade. Totalt finns det 500 träd vid fruktodlingen. 

Angreppen i vinter har varit mer omfattande än tidigare.
– Förra fick vi en riklig skörd. Det är just de bästa träden som de förstört för oss, säger Jan Regner.

Jan och Agneta Regner hade planer på en satsning på musteri och att sälja must på flaska, men det inträffade gör att man måste skjuta på dessa planer. 

Nu väntar ett stort arbete med att plantera nyinköpta äppelträd och hugga ner de gamla. 
Inför de kommande vintrarna funderar man på att sätta nät kring träden. 
Det här rapporterar SR P4 Halland.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser