Här sker flest viltolyckor i landet

Öland (JJ) Borgholm kommun är den kommun i landet där det under juli skedde flest viltolyckor, 51 kollisioner med vilt inträffade under sommarmånaden.

Alla 51 viltolyckorna berörde kollisioner med rådjur. Borgholms kommun var med bred marginal den mest drabbade kommunen under juli månad. På andra plats kommer Jönköpings kommun där 38 olyckor inträffade.

Att just Borgholms kommun hade så många viltolyckor har enligt jägaren Magnus Johansson i huvudsak två orsaker.

– Det är mycket turister och tätare trafik på norra Öland och det bidrar givetvis. Men det tyder även på en tätare rådjurspopulation där, säger han till Barometern.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser