Här kan du köpa jaktkort på renbetesfjällen i Jämtland

Östersund (JJ) Från och med den 20 augusti i år kommer det att vara möjligt att köpa dygnskort för småviltsjakt i okvoterade områden via återförsäljare. Onlineförsäljningen av jakttillstånd direkt till privatperson är stängd tillsvidare.

Alla som har betalat viltvårdsavgift, och därmed har statligt jaktkort, kan köpa dygnsjakttillstånd för icke kvoterade områden. Via nedanstående länk kan du se de tillgängliga områdena.
Kryssa i rutan ”Säljer jaktkort” för att få information om vilka återförsäljare du kan vända dig till för att köpa jakttillstånd.       

Observera att aktivering av jakttillstånd ska ske på webbplatsen www.natureit.se tidigast fem dagar innan planerad jakt. Viltrapportering på natureit.se ska ske innan ny jakt. Inloggningsuppgifter finns på jakttillstånden.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser