Här är årets deltagare i Räv-SM

Kungsbacka (JJ) Nu är alla deltagande stövare uttagna till den prestigefyllda stövartävlingen, Räv-SM som går av stapeln 16-18 februari. I år tar Västergötlands Stövarklubb över stafettpinnen från Gotlands Stövarklubb som på ett mycket förtjänstfullt sätt arrangerade tävlingen förra året, dock inte helt utan komplikationer.

Nu är det klart vilka stövare som kommer delta i Räv-SM 2018. Foto: Joakim Martinsson

Alla minns säkert jaktmotståndarna och deras försök att sabotera fjolårets Räv-SM. Gotlands Stövarklubb kunde dock stå pall och tacka de startande ekipagen med ett fast handslag efter ett mycket väl arrangerat mästerskap. Västergötlands Stövarklubb har på grund av problemen i fjol vidtagit förebyggande åtgärder.

– Vi har i år valt att inte ta med och livesända via Tracker, berättar Anders Ydergren, medieansvarig i Västergötlands Stövarklubb och fortsätter: Dessutom har vi tillsatt Ingmar Gräns som säkerhetsansvarig för mästerskapet.

Intresset för Räv-SM ökar för varje år, för ett par år sedan kunde en hund kvala in på en öppenklassetta, men från och med förra året krävs en etta i elitklass och från i år, en etta i elitklass med riktigt höga poäng.

23 hundar anmälda

– Vi har fått in anmälningar från 23 hundar, var av nästan alla har ett första pris i elitklass. Det som var mest nervpirrande var att vi hade två hundar som hade exakt samma pris och poäng. De hade inte heller, någon tapptid. Vi fick helt enkelt gå på den yngsta hunden och då var det Ebbarps Foxi som var ett år yngre än Rävmossens Bibbi, säger Anders Ydergren.

I startfältet återfinns i år tre stövarraser. Men en trend har vänt. Schillerstövaren, som de föregående åren varit den mest representerade rasen på startfältet, nu har minskat och den finska stövaren har tagit mark. I startfältet hittar vi, förutom fjolårets vinnare Biabys Vicko, även Jimmi Lindby, Dalhem och Drevtorpets Challe, som ställer upp för tredje året i rad.

Direktrapporter i Jaktjournalen

Givetvis kommer Jaktjournalen som mångårig huvudsponsor att direktrapportera från tävlingen. JJ-medarbetaren Joakim Martinsson kommer finnas på plats för ett längre reportage i tidningen.

– Det ska bli otroligt roligt att vara med på årets mästerskap. Som ett naturligt steg kommer Jaktjournalen även att livesända via sociala medier direkt från skogen. Det kan vara allt från glödheta drev till intressanta interjvuer med hundägare eller domare, säger Joakim Martinsson.

Deltagande ekipage

1. Finsk stövare, Ebbarps Katja (90×66, 90×60) Ägare Kjell-Göran Josefsson, Svenljunga.

2. Finsk stövare,  Kilbackens Raju-Jocke (90×64, 90×61), Anton Engberg, Tingsryd.

3. Finsk stövare. Biabys Vicko (90×59, 90×65), Robert Johansson, Horda.

4. Hamiltonstövare, Malmbäckaren Foxii (90×64, 90×60), Jesper Karlsson, Kville.

5. Finsk stövare, Rävhallarnas Cegra (90×59, 90×63), Leif Malm, Hyltebruk.

6. Schillerstövare, Kurrelia Tekla (90×59, 90×63), Mattias Larsson, När.

7. Schillerstövare Jakt Champs Ariel (90×61, 90×60), Joakim & Elfrida Rhen, Korsberga.

8. Schillerstövare. Drevtorpets Challe, (90×58, 90×63), Jimmi Lindby, Dalhem.

9. Finsk stövare, Mari, (90×61, 90×59), Mikael Karlsson.

10. Finsk stövare, Ebbarps Foxi (90×58, 90×59), Jan Gustavsson, Stockaryd.

Reservlista

1.  Schillerstövare, Rävmossens Bibbi (90×57, 90×60), Jonas Ekholm, Tämta.

2. Finsk Stövare, Messi (90×55, 90×62), Robert Lundahl, Bor.

3. Schillerstövare, Rävmossens Cliffton (90×57, 90×59), Charles Grönkvist, Immeln.

 

 

 

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼