Handikappanpassar jakt

Länghem(JJ) Jaktmarken på Rådde Gård i Länghem ska handikappanpassas, det är Svenska Jägareförbundet som arrenderar jaktmarken. Detta ska ske inför höstens jaktsäsong.

Jägareförbundet arbetar för att göra det lättare för personer med funktionsnedsättning att jaga. Projektet heter ”Jakt för alla”.
– På de här markerna har vi undervisningsjakt och jakt för nysvenskar, marklösa jägare och jägarskoleelever. Men det nya nu för 2015 är att vi gör i ordning pass som är handikappanpassade så att även de kan komma ut och jaga, säger Bo-Erik Persson, vice ordförande för Svenska Jägareförbundet i Södra Älvsborg, till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Bland annat ska det byggas ramper för att de med rullstol ska kunna ta sig fram.
En målgrupp kan vara de personer som jagat tidigare men slutat efter att de råkat ut för någon olycka. Nu kan även dessa personer alltså få möjlighet att utöva sitt fritidsintresse igen.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser