Hanbjörn skjuten utanför Evertsberg

Evertsberg (JJ) Nu på förmiddagen sköts en hanbjörn på 140 kg i skogarna sydväst om Evertsberg i Dalarna.

En björnskit på en skogsbilväg i Bossendal, sydväst om Evertsberg, blev startskottet på en spännande björnjakt nu på förmiddagen.

– Mikael Nordin, Älvdalen, började med att banda med sina båda plotthundar. Efter ett par kilometer blev spåret hetare och han släppte den ena hunden, berättar Johan Sjöblom, även han Älvdalen.

Plotthunden fortsatte efter spåret och efter en stund blev det ståndskall. Mikael Nordin började smyga in på ståndet och var nära efter 40 minuter, men hunden blev gles i skallet och björnen gick undan.

– När den gick över en skogsbilväg släppte vi även på den andra plotthunden. Björnen gjorde då en sväng upp i ett berg, och kom sedan tillbaka ned mot vägen där Mikael Westerling stod och kunde fälla björnen, berättar Johan.

Björnen var en hane på 140 kg.

Ett 10-tal björnjägare i Bossendal genomförde en lyckad jakt med plotthundarna Rapp och Barbro. Skytten Mikael Westerling sitter rakt över björnhuvudet.
AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser