Hanbjörn skjuten i Gävleborg

Alf Pettersson, gästjägare från Västervik, fällde i söndags den första björnen i Gävleborg under årets björnjakt. En hane på cirka 50 kg.

– Jakten var helt odramatisk, björnen kom smygande när jag satt på pass och jag fällde den med ett skott.
Tackåsens älgjaktslag kommer att dela på köttet och Alf får själv behålla skinnet.
Fjolårets uppmärksammade björnskytt, Lasse Söroms, Alfta, var nära att än en gång skjuta björn på ståndskall för sin björnhund Ulex. Lasse smög på ståndskallet tillsammans med JJ:s fotograf Per Klaesson, på tio meter upptäckte Lasse plötsligt björnens huvud och gjorde sig beredd för skott. Då plötsligt tre björnungar visade sig.
Björnjakten fortsätter totalt ska 14 björnar fällas i Gävleborg.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser