Hanbjörn fälld utanför Dorotea

Dorotea (JJ) Bara för någon timme sedan fälldes årets tredje björn i Västerbotten. Det var Robert Salomonsson och hans kompisar som sköt en hanbjörn mellan Dorotea och Borgafjäll.

Västerbottens tredje björn fälldes i eftermiddag av Joakim Sveder, Karlstad, sittande vid björnens huvud. T v Staffan Skoglund, Vilhelmina Södra Sameby och i mitten Robert Salomonsson.

Björnjägaren Robert Salomonssons gamla björnhund Urak, 12 år, fortsätter att leverera även om det idag tog ovanligt lång tid. Tillsammans med avkomman Frisco gick de på frisök i ett område där björn vistats senaste veckorna och efter nästan två timmar kom de första skallen.

– Det blev ett sakta gångstånd och jag och kompisen Joakim Sveder, Karlstad, kunde utan problem genskjuta och ta pass vid en myrhals. Men björnen märke oss och kastade ut över den öppna myren. Vi sköt ett skott men björnen fortsatte.

– Hundarna fortsatte att skälla och vi kunde ta oss in och avsluta jakten. Första skottet hade tagit lite lågt, rapporterar Robert Salomonsson på en skrapig mobiltelefon.

Björnen var en hane på mellan 80-100 kg. Det var årets tredje björn i Västerbotten, tidigare under dagen har det fällts björn i både Lycksele och Storuman.

 

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser